marți, 25 decembrie 2007

PARTENERIAT CU ANCAAR




Incheiat intre urmatoarele institutii:


Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania,filiala Craiova,Centrul de Reabilitare pentru Copii si Tineri cu Autism”Dr.Innocenze Fiore”,Strada Dimitrie Gerota ,nr.3,tel/fax.0251/531.229 sau0351/807.049, reprezentata prin doamna Dr.Carmen Alexiu in calitate de Presedinte.


Liceul Teoretic Henri Coanda Craiova reprezentat prin prof.dr.Mihai Dragu in calitate de director, prof.Nicusor Cotescu si Adriana Drugan in calitate de directori adjuncti si prof. Amalia Florea in calitate de coordonator programe si proiecte educative.


Descrierea Proiectului:

Copilul cu cerinţe educative speciale are probleme similare cu cele ale unui copil obişnuit, suprapuse de altele specifice. Rezolvarea problemelor în discuţie necesită tratare individualizată timpurie prin activităţi de corecţie şi de recuperare speciale pentru facilitarea includerii copilului în sistemul educaţional obişnuit.
Predispoziţia biologică nu este o sentinţă, iar mediul social este o şansă. Sentinţa produsă de societate e mai periculoasă pentru un copil în dezvoltare decît predispoziţia biologică. Pornind de aici, trebuie să înţelegem faptul că trăim într-o lume a diversităţii umane, că şcoala nu se poate eschiva de la rolul de promotor al progresului uman şi că doar ea poate facilita schimbarea, întrevăzută ca posibilă, a mentalităţii şi atitudinii faţă de cerinţele educative ale tuturor copiilor. Şcoala va reuşi să răspundă cerinţelor speciale de educaţie ale copiilor aflaţi în dificultate şi nevoilor de educaţie ale familiilor acestora doar prin eforturile ei interne şi cu sprijinul tuturor.



Niciun comentariu:

Concursul "Participa"

Simpozion

Concurs National de creatie

Concurs National de Creatie

Adrian, fiul meu

Adrian, fiul meu

Gabi si Adrian, cei doi fii ai mei si tata